About

Hi!

Mijn naam is Gepke (1988). Ik kom eerlijk uit voor mijn tv-serieverslaving, ben een echte shopper en houd van woordgrappen en rode wijn. Vaak ook die combinatie. Daarnaast ben ik positief, levenslustig en heb ik een groot ‘reizigershart’, wat me al op vele mooie plaatsen heeft gebracht. Ik ontdek graag nieuwe plekken en culturen, zowel in binnen- als buitenland, in grote steden en kleine dorpen. Ik houd ervan het leven te vieren met fijne borrels en lekker eten, en dat allemaal samen met mijn liefste vrienden, vriendinnen en familie.

Om te worden wie ik nu ben, heb ik een lange weg afgelegd. Van kapster in een klein Fries dorpje, de hogeschool voor journalistiek in Zwolle, tot Cultureel Geograaf aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ik wil iets doen wat me uitdaagt en me uit mijn comfortzone trekt. Als ik ergens aan begin ga ik er dan ook voor de volle honderd procent voor, en dat is denk ik ook de reden dat een groot deel van mijn doelen verwezenlijkt is.

Op dit moment, vanaf 10 maart 2015, maak ik mijn grote droom om de wereld rond te reizen waar. Die droom begint in Australië. Hoewel Nederland met zijn nuchtere en hard-werken-mentaliteit altijd een speciaal plekje heeft, weet ik ook hoe het is om in een maatschappij te leven waar materialisme en het maken van een carrière niet de boventoon voeren. Zoals een vriendin van me eens mooi verwoordde; de beste ‘tools’ om je te redden in de wereld passen allemaal in je tas, namelijk een goed stel hersenen, een vriendelijke glimlach en gezond verstand.

Nederland zal altijd als mijn thuis voelen, maar hoe meer je reist, hoe meer je hart verspreid raakt over de wereld. Want heb je eenmaal een ander thuis gehad dan zal er altijd een gemis zijn, zowel bij jezelf als bij de ander. Hoewel vaarwel niet voor iedereen geldt, zie je de meeste mensen maar één keer in je leven. Maar hoort dat ook niet bij het reizigershart? Mensen ontmoeten en liefhebben, maar ook weer laten gaan. Dat is de prijs van vrijheid. Het doet mij dan ook des te meer beseffen hoezeer ik mijn vrienden en familie ‘thuis’ liefheb.

Vanaf nu zul je op deze blog voornamelijk artikelen kunnen lezen over mijn reisavonturen.

Ik hoop dat ik je af en toe een glimlach kan bezorgen en je kan inspireren om je eigen dromen te vangen!

“Keep things on your trip in perspective, and you’ll be amazed at the perspective you gain on things back home while you’re away.. One’s little world is put into perspective by the bigger world out there” – 
Gail Rubin Bereny

4 thoughts on “About

 1. Tante Maai

  Ha Gep,

  Leuke site en well done!!! Wat bist dapper en wat een levenslust! Gewoan geweldig! Zie uit naar je volgende blog

 2. Sten

  “Op dit moment, vanaf 10 maart 2015, maak ik mijn grote droom om de wereld rond te reizen waar.”
  Helemaal waar. Je begon die dag onverhoopt in een afgelegen hotel op Schiphol-Rijk en dat was fantastisch! Ik mis jou! Kus!

 3. Sophie

  Gep!
  Wat gaaf! En wat ben ik jaloers op je dat jij nu in Australië zit! Ik had mijn reis ook graag op die manier willen doen, maar elke reis is weer anders. Ik mis je wel hoor!! Als je weer “thuis” bent, kom je maar gauw weer langs Barcelona:).
  Een hele dikke kus en denk altijd, hoe cliché dan ook, ‘go where your dreams take you!’

  Liefs,

  Fie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *